Lavinsändare & transceivers – Bäst i test

Vi har jämfört 4 av marknadens mest populära lavinsändare. Vi lät en bergsguide, en nybörjare och en person som inte åker skidor jämföra dem. Nedan ser ni resultatet och längre ner hittar ni vad som är de bästa köpet för varje person.

Ranking #1 #2 #3 #4
 mammut-pulse-barryvox  mammut-element-barryvox  ortovox-3-blue-ocean  ortovox-zoom-blue-ocean
Namn Mammut Pulse Barryvox Mammut Barryvox Element Ortovox 3+ Ortovox Zoom+
Pris 4495 2995 2995 2155
Fördelar Bäst räckvidd, fantastisk precision, otroligt mycket funktioner Prisvärd, utmärkt för att hitta flera offer. Enkel att använda, supersnabb och enkel flaggning av flera offer Enkel, simpel och snabb.
Nackdelar Dyr, snabb men inte snabbast. Snabb men inte snabbast. Kort räckvidd och kan vara svår att hoppa med mellan flödeslinjer. Ingen flaggning och kort räckvidd.
Vikt 7.4 oz/210g 7.4 oz/210g 7.0oz/200g 7.0oz/200g
Antenner 3 3 3 3
Räckvidd 60m 60m 40m 40m
Flaggning Ja Ja Ja Nej
Battertid 200 h 250 h 250 h 200 h
Digital / Analog Både och Digital Digital Digital

Så till resultatet…

Vinnare totalt – Mammut Pulse Barryvox

Inte helt oväntat vinner en lavinsändare från Mammut. Vinnaren är Mammut Pulse Barryvox. Avancerade funktioner som passar proffset kombineras med en bra användarvänlighet. Den är inte superenkel att använda men tillräckligt bra för att även amatören ska kunna använda sändaren.

mammut-pulse-barryvox

Vinnare bland amatörer – Ortovox 3+

Vinnare är en lavinsändare från Ortovox som är kända för sin enkelhet. Just modellen Ortovox 3+ är dock tillräckligt avancerad för att inte vara en leksak utan faktiskt en livförsäkring. Den är väldigt enkel att använda och funkar bra för personer som inte åker off piste så ofta och avancerat. Snabb att ställa om till sök och enkelt att förstå riktningsangivelserna.